VTM stelt najaar voor.
2014-08-21

VTM stelt najaar voor.

VTM heeft vanmiddag haar programmatie voor het komende najaar voorgesteld. Daar zijn een aantal gloednieuwe programma’s bij, maar ook nieuwe seizoenen van formats die hun succes al bewezen hebben. Dit is een greep uit wat je de komende maanden op je televisie mag verwachten.

In The Voice Kids betreden kleine performers met grote talenten het podium. Ze zijn tussen zeven en veertien jaar oud en wagen – gesteund door hosts An Lemmens en Kürt Rogiers – hun kans om Vlaanderen te imponeren met hun zangkunsten.

Wat gebeurt er als bekende Vlamingen samen met hun eigen partner leren dansen? Glitter, glamour én relaties spelen een centrale rol in deze nieuwe dansshow Dansdate, gepresenteerd door Niels Destadsbader.

VTM pakt opnieuw uit met fictie van eigen bodem. Amateurs gaat over een amateurgezelschap dat de ambitie koestert om te schitteren in een nationale theaterwedstrijd. Het verhaal start in de kleine parochiezaal van Leirbeek, waar de enthousiaste Jan Delvo bezieler is van ‘De Pajotters’. Elk jaar schrijft hij zijn eigen deurenkomedie, maar dit nieuwe toneeljaar wil voorzitter Jos meer.Hij wil nog één keer alles uit de kast halen om te dingen naar het Koninklijk Landjuweel, dé nationale wedstrijd voor het beste amateurtoneelgezelschap. Jos besluit een bekende professionele regisseur in te huren: Stanny Krets. Hij wordt hartelijk ontvangen door alle leden van het gezelschap, maar zijn komst valt bij Jan in minder goede aarde. Het wordt al snel duidelijk dat de weg naar roem niet altijd over rozen loopt.

Verlengd wegens succes: discipline, dedication, friendship… maar Safety First. Sinds vorig jaar zijn de slagzinnen van securityagenten Dirk, Ingrid, Luc en Smos parate kennis in Vlaanderen. Dirk Porrez en zijn team blinken uit in onbekwaamheid, maar overleven door vriendschap. 

Kleine en grote geheimen van bekende Vlamingen komen naar boven in het nieuwe spelprogramma Grote Ster, Kleine Ster. Presentator Koen Wauters nodigt wekelijks drie bekende Vlamingen, samen met hun zoon of dochter, uit in zijn studio. Zoon- of dochterlief laten Vlaanderen ontdekken hoe hun bekende mama of papa thuis écht zijn, als ze niet in de spotlight staan. De inzet: in verschillende spelrondes zoveel mogelijk geld inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel. 

Opnieuw gaan Staf en Matthias Coppens in Het Lichaam van Coppens proefondervindelijk op zoek naar antwoorden op wetenschappelijke vragen die uit het leven gegrepen zijn.

Elke dag rijden miljoenen mensen met hun wagen op de openbare weg, elke dag worden duizenden onder hen gecontroleerd en bekeurd door de politie. Luk Alloo vraagt zich af hoe het leven op de autosnelweg eraan toegaat. Daarom rijdt hij in Alloo bij de Wegpolitie mee met de politiemensen en is hij aanwezig tijdens alcoholcontroles, grootschalige flitsacties, interventies op de motor, vaststellingen van ongevallen en interventies op de autoweg.

Er valt zoveel te beleven op tv, dat het haast onmogelijk lijkt om met álles mee te zijn. Nathalie Meskens wil daar iets aan doen door wekelijks in Beste Kijkers terug te blikken op wat er zich de voorbije televisieweek heeft afgespeeld. Dat doet ze samen met haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, die elk een bekende Vlaming meebrengen. De inzet: wie van hen zijn de Beste Kijkers? 

Daarnaast keren ook een aantal programma's uit de vorige seizoenen terug. Je kan natuurlijk elke dag rekenen op VTM NIEUWS en ook Telefacts komt met een nieuw seizoen vol sterke reportages. Er komt ook een tweede reeks van De Kroongetuigen.

Familie blijft een vaste afspraak na VTM NIEUWS en Het Weer. In de vooravond keert De Keuken van Sofie terug en zendt VTM opnieuw de echte verhalen van De Buurtpolitie uit. Verder keren ook Zijn er nog Kroketten?, Rijker dan je denkt?, Boer zkt vrouw en Lang Leve terug.

Website by The Island - theisland.be