Najaar Canvas voorgesteld.
2014-08-19

Najaar Canvas voorgesteld.

Jean Philip De Tender, manager televisie bij de VRT, heeft vandaag in de studio's van het Kaaitheater in Brussel de najaarsprogrammering van Canvas voorgesteld.
Jean Philip De Tender blikte eerst nog even terug op de voorbije maanden:
 
2014 staat nu al te boek als het jaar waarin Canvas het kijkcijferrecord aller tijden op zijn naam schreef: 2.366.565 Vlamingen keken naar België–Verenigde Staten, met daarbovenop nog 475.000 kijkers buitenshuis. De Rode Duivels stuwden het Canvas-marktaandeel in de periode januari tot juli en van 19 tot 24 uur naar een gemiddelde van 12,4 procent. Maar ook zonder WK zien we dat Canvas stabiel blijft op 8,8 procent marktaandeel.
 
Mooi, maar niet het moment om op onze lauweren te rusten. Canvas wil relevant blijven, en doet dat dit najaar met een rijk aanbod aan nieuwe programma’s. Ze snijden complexe onderwerpen aan, zoals migratie met ‘Weg van België’ van Phara de Aguirre, of ‘Onze jongens’ dat Belgische militairen op missie in Afghanistan volgt. Dichter bij huis maakt Annick Ruyts in ‘De bijl van Cupido’ alle aspecten van relaties, in goede en kwade dagen, meer bespreekbaar. Rob Heirbaut en Hendrik Vos onderzoeken hoe de val van het IJzeren Gordijn 25 jaar geleden Europa beïnvloedde. Canvas moet ook een vrijbuitersplek zijn voor creatief talent, voor en achter de schermen. Dit najaar bieden we een forum aan jonge tv-makers, artiesten, auteurs, comedians, filosofen. En er is ook spelplezier voor iedereen met een lichte aanleg tot nieuwsgierigheid.
 
In een notendop ziet het najaar van Canvas er als volgt uit:
 
Een programma met Annick Ruyts over liefde en relaties in goede en kwade dagen (De bijl van Cupido), een reportagereeks over het Belgische leger in Afghanistan (Onze jongens), een reeks documentaires, een talkshow en andere programma’s over leven in de stad (Atelier de stad), een drieluik van Phara de Aguirre over het lot van uitgewezen asielzoekers (Weg van België), een documentaire roadmovie over een fietstocht van Rob Heirbaut en Hendrik Vos langs de vroegere grens met het Oostblok (Het IJzeren Gordijn), een portrettenreeks over Vlaamse humoristen (Helden van de lach), een zoektocht van Sven Speybrouck en Wouter Klootwijk naar de oorsprong ons eten (De wilde keuken), een reeks van Stefaan Van Brabandt over het nut van de filosofie in het dagelijkse leven (Het voordeel van de twijfel), een pittige lijstjesquiz met Karolien Debecker (Lijst Debecker), een reeks over jong volwassenen die voor een cruciale keuze staan in hun leven (Twintigers); maar ook de Canvascrack (voortaan om 19.25 u.), nieuwe edities van Man over boek met Stijn Van de Voorde, Alleen Elvis blijft bestaan met Thomas Vanderveken en Karakters met Ben Crabbé; documentaires over de meest diverse onderwerpen, van de grens tussen Vlaanderen en Frankrijk (300 jaar grens, met Kamagurka) tot het belang van microben (De macht van het minuscule, met Dirk Draulans); live sport; een batterij nieuws- en duidingsprogramma’s (met nog een ‘twintiger’: Terzake); klassieke muziek, pop en rock, buitenlandse topseries en– films.
 
Alle details vind je hier!
Website by The Island - theisland.be