Winnaars Emmy Awards bekend.
2014-08-26

Winnaars Emmy Awards bekend.

Afgelopen nacht werden in Los Angeles de 66ste Primetime Emmy Awards, de belangrijkste prijzen voor de Amerikaanse televisie-industrie, uitgereikt.

De grote winnaar was zonder twijfel Breaking Bad, met vijf beeldjes. De serie, die er na vijf seizoenen definitief opzit, werd in totaal zestien keer genomineerd en nam voor het tweede jaar op rij de prijs voor beste dramaserie in ontvangst. Hoofdacteur Bryan Cranson kreeg voor de vierde keer een Emmy. Ook Aaron Paul (beste mannelijke bijrol), Anna Gunn (beste vrouwelijke bijrol) en Moira Walley-Beckett (beste script) haalden een Emmy op. De serie kreeg eerder ook al een Creative Emmy.

Modern Family werd voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste komische serie en kreeg er via Gail Mamisco (beste regie) en Ty Burrell (beste mannelijke bijrol) nog twee prijzen bij.

Julia Louis Dreyfuss, de hoofdrolspeelster van Veep, blijkt ondertussen een gevestigde waarde. Ze werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste actrice in een komische serie. Jim Parsons, van The Big Bang Theory, won zijn vijfde Emmy Award voor beste acteur in een komische serie.

Het HBO-drama The Normal Heart was volgens de Emmy’s de beste televisiefilm van het jaar, Fargo de beste mini-serie en Sherlock nam de prijzen voor beste acteur, beste bijrol en beste scenario in een mini-serie in ontvangst. De mini-serie American Horror Story viel dit jaar ook opnieuw in de prijzen. Jessica Lange en Kathy Bates wonnen respectievelijk de Emmy voor beste actrice en beste bijrol.

De favorieten Game of Thrones en True Detective maakten hun rol niet waar. True Detective kreeg enkel de Emmy voor beste regie (Cary Joji Fukunaga). Game of Thrones nam geen enkele hoofdprijs mee naar huis, maar won wel vier technische Emmy’s, waaronder de Emmy voor beste speciale en visuele effecten.

Er was uiteraard ook aandacht voor de vorige week overleden acteur Robin Williams. Je kan de herdenkingsvideo hier bekijken.

Meer informatie vind je ook nog op de website van de Emmy Awards.

Website by The Island - theisland.be