Najaar OP12
2014-08-28

Najaar OP12

OP12 maakt ook dit najaar tijd voor jonge en experimentele televisie.

Onder de noemer TV Lab: de week van jong geweld en experiment worden vanaf maandag 8 september zeven nieuwe programmaformats voorgesteld. Daarnaast presenteert OP12 dit najaar vanaf maandag 15 september onder meer drie nieuwe reguliere programma’s en een nieuw seizoen van Boost. Naast de jongeren komen uiteraard ook de andere doelgroepen van OP12 aan hun trekken en biedt de zender ook weer enkele buitenlandse series aan.

OP12 zet het nieuwe TV-seizoen in met een eigen versie van TV Lab, een formule die in Nederland en Duitsland al enige jaren bestaat. In TV Lab worden een aantal ‘pilots’ van nieuwe programma’s voorgesteld: experimentele formats van jong televisietalent die werden gemaakt na een oproep van OP12. De programma’s zijn vanaf maandag 1 september al te bekijken op de speciale TV-Lab-website. Daar kunnen de kijkers ook kiezen welk(e) format(s) zij het beste vinden. TV Lab begint op maandag 8 september en biedt zeven programma’s aan: B_roll, Poporama, Project Play, Gold diggin, Mobylette musique, Testcase en Mics Up.

Na de week van TV Lab begint op maandag 15 september het echte najaar van OP12, met onder meer drie nieuwe programma’s: De zomer van 2014 (het verhaal van tien jongeren voor wie deze zomer cruciaal was), Testbeeld (een reeks experimentele documentaires over specifieke evenementen) en De Toots-sessies (Vlaamse artiesten en bands aan het werk in de Toots-studio). Ook de jongeren van Boost zijn terug met een nieuw seizoen. Voor de expats is er een nieuwe reeks van Fans of Flanders. Blinden en slechtzienden kunnen kennismaken met de Eén-serie De Ridder (met audiodescriptie). Ook de liefhebbers van de zaalsporten komen aan hun trekken bij OP12.  En tot slot is er ook een aanbod van sterke internationale programma’s, zoals Sonic Highways van Dave Grohl en Orphan Black.

Website by The Island - theisland.be